Vismarkt 6, 2260 Westerlo (kantoor)

Erkend vastgoedmakelaar (België)
BIV 514397
BTW BE 0785.485.709

BA en borgstelling via NV AXA (Polisnummer 730.390.160 )

Openingsuren: elke weekdag van 09u00-18u00
zaterdag en zondag op afspraak

Huyskens Vastgoed & Advies gebruikt cookies om jouw website ervaring te verbeteren. Meer info
* door enkel essentiële cookies te accepteren werkt onze website mogelijks niet optimaal.
←   Diensten

Plaatsbeschrijvingen

Ook zonder verhuur of verkoop via ons kantoor, kan u beroep doen op Huyskens Vastgoed voor een gedetailleerde plaatsbeschrijving. Wij helpen u met plezier verder!

Voor info en prijs bel gerust naar 0479/75 73 41.

Waarom?

Sinds 18 mei 2007 is het verplicht om een tegensprekelijke, omstandige plaatsbeschrijving op te maken bij de aanvang van de huur (art. 1730 en 1731 van het Burgerlijk Wetboek). De bedoeling  is om de toestand van de woning of appartement op het einde van het huurcontract te kunnen vergelijken met de toestand aan het begin van de huurperiode. Wordt er geen plaatsbeschrijving opgemaakt, dan wordt er verondersteld dat de huurder het goed ontvangen heeft op dezelfde manier waarop het zich bevindt op het einde van het huurcontract.

Het opmaken van een plaatsbeschrijving moet gebeuren binnen de 14 dagen na aanvang van een huurcontract van minder dan één jaar en binnen de 30 dagen bij een huurcontract van meer dan één jaar. Het verslag moet tegensprekelijk zijn. Dat wil zeggen dat zowel de verhuurder als de huurder het verslag moeten ondertekenen voor akkoord. In de praktijk krijgen beide partijen de kans om 14 dagen na het opsturen van het verslag hun opmerkingen aan de expert over te maken. Tegen het einde van het huurcontract  (na verwijdering van de meubels en voor het einde van het huurcontract) wordt er opnieuw een vergelijk gemaakt en wordt de eventuele huurschade door de expert geraamd.

De kosten voor de plaatsbeschrijving worden gedeeld door de huurder en de verhuurder. Na betaling wordt het verslag naar beide partijen opgestuurd.

De plaatsbeschrijving moet vervolgens samen met het huurcontract geregistreerd worden binnen de 2 maanden na afsluitdatum. Indien het huurcontract reeds geregistreerd is en de plaatsbeschrijving niet, dan kan de plaatsbeschrijving achteraf alsnog geregistreerd worden. Dit is kosteloos en moet samen met het geregistreerd huurcontract in 2 exemplaren ter registratie voorgelegd worden.

Ook zonder verkoop of verhuur kan u gebruik maken van de dienst plaatsbeschrijving bij Huyskens Vastgoed.

Verhuurt u zelf uw eigendom, maar wilt u geen verdere belangenmening bij het opmaken van een plaatsbeschrijving? Dan kan u dit uit handen geven aan Huyskens Vastgoed.

Wij komen met plezier ter plaatse en noteren wat in en rond de eigendom zichtbaar is. Nadien wordt de opname omgezet in een tekstdocument. Bij de opname wordt een zeer gedetailleerde fotoreeks gemaakt. Die fotoreeks kan afhankelijk van het type gebouw over de honderd foto’s bevatten. Er wordt een dossier gemaakt in tweevoud dat de tekst en de kleurafdrukken van de foto’s bevat. Deze bundels worden via mail verstuurd naar huurder en verhuurder.

Uw plaatsbeschrijving aanvragen

←   Diensten